Steve De Ridder (28) groeide op in Wondelgem (deelgemeente van Gent) waar zijn vader, Dirk, een bruine kroeg uitbaatte, zo vertelt de middenvelder van Zulte Waregem in Sport/Voetbalmagazine. Zijn pa is tegenwoordig sociaal werker bij het OCMW van Gent en begeleider van Homeless Blue White, het Gentse team voetbalteam voor daklozen en kansarmen.

Dirk volgde zijn zoon naar al zijn clubs: De Graafschap, Utrecht, Southampton, Kopenhagen. Of beter gezegd: op zijn motor maakte hij soms tripjes van meer dan tien uur om zijn zoon te zien spelen. ‘Ik had soms medelijden met hem. Zo afzien, en vaak om mij niet eens te zien spelen, hè, want bij Southampton bleef ik meestal op de bank’, zegt Steve. Als eerbetoon aan zijn vader liet hij een tattoo op zijn arm zetten met het opschrift ‘Father, Guide, Friend’.

Juichen op Gent

De band tussen de De Ridders en Gent is hecht, erkent ook Steve. “Toen ik nog in Nederland speelde en op een vrije dag terugreed naar Gent, kreeg ik altijd een warm gevoel als ik op de E17 het bordje ‘Gent’ zag staan. Waar ik ook speel, deze stad zal altijd mijn thuis blijven.”

Hoe blikken zij vooruit naar de dubbele confrontatie (vanavond dinsdag voor de beker, vrijdag in de competitie) tussen Zulte Waregem en AA Gent? Dirk: “Hoezeer mijn hart ook in Gent ligt: ze gaan eraan! Elke Gentenaar mag boos zijn op mij, maar Steve staat boven alles. Zelfs als hij voor Club Brugge zou spelen, dan doe ik een blauw-zwart shirt aan -zó groot is mijn liefde voor hem. De eerste die daar moeilijk over doet, wil ik wel eens spreken over de band tussen vader en zoon.”

Steve: “Ik ben ook nog altijd een fiere Gentenaar, maar nu geef ik mijn hart en ziel voor Zulte Waregem. Als ik scoor, ga ik écht niet rustig vieren. Integendeel: ik zal tien keer zo hard juichen.”

Dirk: “De Ghelamco Arena zal tien keer te klein zijn! Ook voor mij.” (lacht)

Als Steve speelt tenminste, want zijn vriendin kan elk moment bevallen. Een eerste kindje is op komst. Steve: “Ja, als Anouk dinsdag bevalt zal de coach het zonder mij moeten stellen -er zijn belangrijkere dingen in het leven. Zélfs dan een match op AA Gent.”